lauantai 20. lokakuuta 2012

Tomorrow will be a better day

Heippa! :-)
 

En todellakaan halua teidän niskoille nyt kasata mitään ''angsti -postausta'', vaik tää sellaselle saattaa vähän vaikuttaa. Halusin nyt vaa kirjottaa asioista, mikä miun mieltä painaa. Mut yritän pysyä postiviisena loppuun asti ja kuten otsikkokin jo sanoo, Tomorrow will be a better day. :-)

 
Eilen muutama saattoi jo miun facebookin seinältä huomata viimeisimmän tilapäivityksen, joka oli kaikkea muuta kuin ilonen. Toissapäivänä sain parkkisakot, vaik sehän olikin vaan omaa hölmöyttäni. Eilen sitten sain kirjeen kotiin, joka ilmoitti, ettei ''minua voida huomioida koulujen opiskelijavalinnoissa''. Hohhoi. Onhan kouluihin todella vaikea päästä tottakai, kyllä mie sen sisäistän. Mut olin aikalailla valmistunu siihen, et pääsisin ees pääsykokeisiin. Edes johonkin niistä neljästä, johon hain. Mutta oikeesti, etten päässyt yhteenkään? Se oli melkonen isku vasten kasvoja.

 
Ja ku miulla ei oikeestaan oo mitää varasuunnitelmaa nyt. En ollu ajatellu, et mitäs jos en pääsekkään yhtään mihinkään. Onhan miulla edelleen se sosiaalityön kurssi meneillään ja kestää ens vuoden puolelle, mut siinä se sitten olikin. Miun pitäs saada tieto työpaikasta ens maanantaina, mut miul on sellanen kutina, et sekin taitaa mennä sivu suun. Ja jos niin käy, miun pitää soittaa kahteen työharjottelupaikkaan. ''Koska olen velvollinen'' ,sanoo työkkäri. Eli se meinais palkatonta työtä ainakin 3kk, ellei puoli vuotta, ellei jopa se vuosi. Ellen sitten tosiaan löydä sitä työpaikkaa jostakin ja mahdollisiman nopeasti.


Mut ehkä mie jotai saan sumplittua ja asioilla on tapana järjestyä, eikö? Eilen saatoin itkeä tunteja putkeen yhen koulun takia, tai ehkä vähän liioittelin. Puol tuntia ainakin. Mut tänään mie koitan tyhjentää pääni tollasista pettymyksistä, niitä tulee elämässä jokatapauksessa eteen. Nyt ja myöhemmin. Mut tänään illalla me kavereiden kanssa grillataan tuolla hyisessä lokakuussa ja nautitaan hyvästä seurasta sekä ruuasta. Eilenkin käytiin katsomassa ensi-illassa Paranormal activity 4. Onneks miul on tollasia ihania kavereita ympärillä, niin saapahan tuollaiset tyhmät ajatukset työnnettyä sivummalle. :-)

♥Niina

10 kommenttia:

  1. paitsi pikku pointtina et ei sitä työkkärin harjotteluu palkatta tehä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa tehään. :-D Mut saisin vaa työmarkkinatukena 31€ kuussa, mut periaatteessa se ei ole mikään palkka vaan tuki. :)

      Poista
    2. Jos menet työharjoitteluun ja työskentelet harjoittelupaikassa kelan määräämät kuusi tuntia per päivä viitenä päivänä viikossa, työmarkkinatuki on 31e/PÄIVÄ, ei 31e kuussa. Sehän olisi suorastaan jo riistoa. :D Oli pakko oikaista kun sattui silmään.

      Poista
    3. No itseasiassa niin miu piti sanoakki, my bad.. :D

      Poista
  2. Sosionomiksi on todella vaikea päästä, ylipäätään pääsykokeisiinkin pääsy vaatii jo aika hyviä arvosanoja, saati sitten itse valintakokeissa kun siellä on parisataa "heittämällä sisään" -tyyppiä, joilla kaikilla on unelmana päästä opiskelemaan juuri tätä alaa. Ihan vinkiksi jatkoa ajatellen, kannattaa myös miettiä sitä, voisitko mahdollisesti harkita jotakin muutakin koulutusohjelmaa tai alaa (jonne olisi myös ehkä alemmat pisterajat). Esimerkiksi sairaanhoitajilla töitä riittää ja siinäkin pääsee työskentelemään laaja-alaisesti ihmisten parissa. :) Mikään ei estä jatkamasta siitä sosionomi-opintojen parissa tai vaikkapa hakemasta sinne kesken muiden opintojen. Kannattaa myös seurailla eri koulujen pisterajoja, viimeisimmän listan mukaan Mikkelistä ja Laureasta näyttää löytyvän alimmat.

    Terveisin sh-opinnot keskeyttänyt, nykyinen (toisella yrittämällä) sossuopiskelija. :D Tsemppiä, eiköhän kaikki vielä käänny parhain päin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En aio luopua miun haaveista päästä sosionomiksi opiskelemaan, viime keväänä olisin päässyt pääsykokeisiin, pitää vaan ehkä hakea muihin kouluihin sitten. :-) Pääkaupungille on luultavasti vaikemapi päästä, kuin esim. tänne Lappeenrantaan. Ja itseasiassa hain nyt ensimmäisenä Laureaan, mut en päässy siltikään.. xd Mut se olikin kyllä Tikkurilassa, että en sitten tiedä. :-) Pitää yrittää ens keväänä sit uusiks ja toivottavasti paremmalla menestyksellä. nyt vaan pitäis keksiä jotain suunnitelmia tälle vuodelle..

      Kiitos kommentista jokatapauksessa :)

      Poista
  3. Go girl! Kaikkee paskaa täs elämässä joutuu kokemaan, aina ku on hyvä fiilis ni joutuu myös jonku asian suhtee pettymää. Mut se on tätä elämää, onneks on kaverit jotka piristää! ;)

    VastaaPoista
  4. eräs tuttuni oli monta vuotta työttömänä ja koitti hakea töitä mutta ei koskaan päässyt mihikään, työkkäri aina tyrkytti noita harjoittelu juttuja, mutta hän piti pintansa eikä hakenut edes sellaiseen koska se tuntui turhalta, ja lopulta sai ihan 'oikean' palkkatyön:) jatka etsimistä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mie tosiaanki toivon etten ois sentään _vuosia_ työttömänä, vaan et pääsisin jo toivottavasti ens vuonna opiskelemaan. Toivon tätä ainankin enemmän kun laki sallii, koska haluan jatkokouluttautua mahd. nopeasti. :-) Mut ois kiva täks välivuodeks ees jotain hommaa saada! Se voi olla, että perun noi työharjottelut ainakin nyt tältä erää, jos vaan pokka riittää siihen. Ja koittaisin vaan ettiä kärsivällisesti muita hommia. Mut katsotaan miten käy!

      Poista